søndag 5. juni 2011

Sluttspurten i Hardanger

Tidlig oppstandelse og suveren frokost med bjerkesaft og geitramssaft, ramsløkpesto, løpestikkepesto og granskuddsirup, alt sammen hjemmelaga og hentet fra egen hage - og nybakt brød. Dette stedet anbefales på det varmeste!


Geitramssaft



Vi tar fatt på dagens etappe, og starter friskt med 10 km oppoverbakke mot eventyrlige Espelandsdalen og ned til Granvin. Herfra, har vi lest, skal det gå en gang- og sykkelvei som er lagt i det gamle jernbanesporet, over fjellet til Voss. Det endte med at vi tok en 18 km omvei for å finne starten av denne sykkelveien, bare for å oppdage at de mest spennende strekkene, de som var lengst unna E16, gjennom fjell og skar, slett ikke var gjort om til gang-/sykkelvei, så vi måtte følge E16 uansett.

Stigning nr to var Skjervet - to-tre kilometer med hårnalssvinger. Så fikk vi endelig lønn for strevet - 12 km utforbakke til Voss. Der fortjente vi en softis. Og den ble stor.

Vi tråkka videre på E16, fikk et avbrekk fra denne ved å følge andre sida av Oppheimsvatnet - og ved å ta av ved Starheim og ta en helt spektalulær "gamle E16" ned mot Gudvangen. Her er det 18% hellning - og det er første gang jeg har kjent lukta av svidd felg og brems på sykkelen min!



Vi når Gudvangen camp kl 2130. Jeg blir helt fjetret av de høye og bratte fjellene her.


Et magisk fossefall i alle regnbuens farger!

Ny dagsetapperekord, uten at vi er spesielt slitne. Jeg tror jammen vi har begynt å finne formen!

Dag 13: 105 km til Gudvangen via Granvin og Voss i sol og medvind, tre laaange oppoverbakker og tre laaange nedoverbakker.

Tilbakelagt distanse: 641 km.


Location:E16,Gudvangen camp,Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar