torsdag 16. juni 2011

På besøk i Bjarne Brøndbo-land

Vi våkner til ikke-regn. To solide porsjoner havregrøt, og vi tråkker avgårde. Og i løpet av den første halvtimen på sykkelen sprekker skylaget og solen titter frem. Og når vi kommer til Namsos, da er det bare pynte-skyer igjen på den blå, blå himmelen. Jeg er i ekstase. Hurraaaa!

Der treffer vi Christian, kompis til Eivind, som skal huse oss for natten. Vi spiser en deilig lunsj på brygga, før vi tråkker de siste 14 km til Skage, der Christian har funnet sitt hjem og prosjekt: En diger, vakker trevilla fra 1912. Med to svære, innebygde walk-in hvelv. Huset har vært brukt som bank. Det kan kanskje bli Norges kuleste spiskammers?

Det er et fantastisk hus med stort potensiale. Det er litt å henge fingrene i her for Christian og håndverkerne hans, for å si det forsiktig - men med tiden kommer det til å bli et nydelig og unikt sted. Sjel har det masser av allerede.

Vi har kokket laksefusilli og sitronfromasj til bursdagsbarnet, og nå koser vi oss med det og diskusjon av ymse lokale og globale problemer over middagsbordet.


Dag 24: 46 km i soool og lettskyet vær, i relativt flatt landskap. Gj.snittsfart: 14 km/t.

Distanse tilbakelagt: 1319 km.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Skage, Nord-Trøndelag

1 kommentar:

  1. Jenny sier:
    Dees - du har jo samme genser på deg som da du var her i Trondheim! Nå er det på tide å skifte!

    Brum sier:
    Ikke hør på byfrøkna-jeg vet hvordan det er på sykkeltur. Hils bursdagsbarnet!

    SvarSlett