fredag 3. juni 2011

Hinderløypa i Hardanger

Endelig. Jeg kan puste gjennom begge neseborene. Samtidig. Jeg kan igjen spise uten å ta pauser i tyggingen for å snappe etter luft. Det er en befrielse.

Kroppen er i vater igjen. Etter en fotosafari på det gamle smelteverket, retter vi styret mot Lofthus, 4 mil nord langs Sørfjorden. Og endelig kommer været vi har lengta etter.


Vi unngår tunnelene langs fjorden, men sykkelveien, som gjerne bare er "gamleveien" på utsiden av fjellveggen, bærer preg av dårlig vedlikehold.





Ved ett sted ser jeg ganske mørkt på det, det ser ut som en hjullaster har dumpa 100 tonn med stein rett over hele veibanen, men det viser seg rett og slett å være å flomvann som har tatt med halve steinrøysa ned på veien.


Fremme i Lofthus er hinderløypa allerede glemt. Vi får oss en herlig middag med glaserte hardangerplommer til dessert på Lofthus gjestegård.

Vi blir så inspirerte av været, de blomstrende epletrærne, isbreene som strekker seg nedover de høye, mørke fjellene og fjorden som ligger og blinker nedenfor veien, at vi like godt sykler videre, og 77 km etter starten i Odda ankommer vi et Eidfjord som bader i varm kveldssol.


Dag 12: 77 km til Eidfjord langs Sørfjorden på Rv 13. Stort sett flatt, noe motvind, men masse SOOOL!

Distanse tilbakelagt: 501 km


Fossedraugen?

- Oppdatert via min Nokia NMT450


Location:Elvavegen,,Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar