lørdag 4. juni 2011

Hardanger, mitt Hardanger

Vi våknet til regn i dag. Snudde oss rundt og sov videre. Lei av regn. Men i tolvtida tittet sola frem, Eidfjords gater tørket opp, og vi pakket sammen og tråkket lystig avgårde mot Brimnes fergeleie. En svele og en kopp kaffe, så var vi i Bruravik.


Lunsj i fjøra

Med vinden og sola i ryggen nærmest trillet vi til Ulvik, vi hadde blingsa litt og trodde det var 4 mil dit, men det var jo bare 2. Så klokka tre var vi allerede innlosjert i det som må være Norges vakreste og hyggeligste lille B&B - "Doktergarden". Den gamle doktorboligen i Ulvik er blitt omsorgsfullt restaurert over flere år av Bjørg og Bjørnar, som driver stedet - et varmt og hjertelig par som har gitt oss masse nyttige tips for veien videre.











Etter å ha lastet av sykkelbagene, syklet vi fylkesvei 300 til der den slutter - nemlig i Osa, et pittepittelite, nydelig sted innerst i en fjordarm. Der skulle det visst befinne seg en belgier som kunne lage belgiske eple-pannekaker til oss! Han var ikke hjemme, så ingen pannekake, men oi, for en naturopplevelse. Det kan ikke beskrives, så reis til Osa om du vil se :-).







Tilbake på Doktorgarden ble det middag, og så en time aromaterapi på meg - Bjørg er aromaterapeut. Jeg er kommet til Paradis og vil aldri, aldri dra.

Akkurat nå spiser vi sjokolademousse og drikker te foran de store vinduene i den vakre stuen, med utsikt over fjorden i kveldssol.


Dag 12: 20 km til Ulvik, og i tillegg 22 km (uten baggasje!) tur/retur Osa, i sol og medvind.

Distanse tilbakelagt: 543 km

- Posted using BlogPress from my iPhone



Location:Tyssevikvegen,,Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar