onsdag 15. juni 2011

Dretvik og omegn

For første gang på lenge våkner vi til sol. Endelig! Er det nå det snur? Er det nå vi endelig skal få oppleve litt sommer? Vi spiser en deilig frokost hos Øyvind og Jenny, og gjør noen innkjøp i Trondheim, før vi optimistisk triller ombord i halv-ett-båten til Vanvikan, hvor vi skal starte dagens etappe.

Vi har ikke før satt syklene på kaia i Vanvikan, før sola forsvinner og himmelen begynner å se ganske så grå ut. Vi rekker tre mil, før det nok en gang begynner å øse ned. Det skal det gjøre i 7 timer fremover.


På vei nordøst langs fjorden, har vi fått anbefalt en vei. Det viser seg å være en skikkelig lurevei. Den starter med asfalt og ser så fin ut som bare det. Etterhvert blir veien til grusvei, og etterhvert blir grusveien til en smal og humpete kjerrevei, som er noe helt utrolig kupert. Det går opp 200 meter, og ned 200 meter. Opp 100 meter, ned 100 meter. Opp 150 .... osv. Sånn fortsetter det - i 6 1/2 time. I regnet. Det så IKKE sånn ut på kartet. Det er den tøffeste etappen på denne turen så langt. Vi går opp de fleste bakkene, de er bratte. Jeg er veldig sliten, og henger i en strikk bak sykkelen til Eivind opp de bratte bakkene. Han drar både sin egen og min sykkel og all bagasjen, opp alle bakkene. Det er sikkert 1000 høydemeter tilsammen.


Alle veier fører til Dretvik
Til slutt, klokka halv elleve, ankommer vi - våte, leie og gjørmete - til Mosvik. Vi ser for oss en natt i telt i regnet, men stopper likevel for å spørre en dame om overnattingsmuligheter. Jo, vi kan bo her hvis vi vil? Hvis vi ikke er så nøye på det? Vi kommer inn i et stort og moderne hus rett på kaia, som vi skal få disponere for 500 kr. Nå må vi bare ta oss en dusj, så skal vi få mat etterpå. Etter dusjen får Eivind stukket en øl i hånda, jeg blir tilbudt hvitvin, og vi spiser innbakt laks og reker med vertskapet før de drar. Det er surrealistisk. Nå skal vi legge oss i en stor og nyoppredd dobbeltseng. Antakeligvis er dette en drøm. Godnatt.

Dag 22: 72 km fra Vanviken til Mosvik, hvorav 41 på grus og leire.

Distanse tilbakelagt: 1186. Snitthastighet: 11 km/t.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Fv192,,Norge

3 kommentarer:

  1. Aiaiai!

    Jeg har en mistanke om at det var jeg som satte dere på idéen om snarvegen. Jeg burde kanskje googla litt først. Her er det nemlig et par gutter som har gått i samme fella:
    www.norgepalangs.net/content.ap?thisId=38

    Godt tur videre! Og ta aldri mer mot råd fra en avdanka o-løper med sans for snarveger!

    brum

    SvarSlett
  2. Trøndelag, Trøndelag...Da bli det sol! Sier Marianne.

    SvarSlett
  3. Broder Brum! "Snarveien" mellom Leksvik og Mosvik er faktisk avmerket på kartet utgitt av Syklistenes Landsforening, som del av den "Nasjonale sykkelruta" som går fra Nordkapp og Lindesnes. Noen i SLF har åpenbart sovet i timen...

    SvarSlett