fredag 24. juni 2011

Elgfaren og elgmoren

I dag var vi syvsovere og kom oss ikke avgårde før tolv. Planen var å ta en kort etappe på 45 km, til Kjøpstad. Ja, i det hele tatt ta det litt rolig noen dager - vi har tid til det, og knærne mine har vært litt vonde. Men, vi er visst ikke så flinke til å ta det med ro, for nå sitter vi jammen meg ved et kjøkkenbord og titter ut på Saltstraumen. 82 km ble det i dag.


Så nært, men likevel så fjernt

På vei hit møtte vi en elgfamilie. De sto og gnafset på en eng da vi kom syklende forbi. Først skvatt de - spesielt pappa-elgen med det digre geviret, han pilte inn i skogen og gjemte seg. Mamma-elgen gikk etter, mens ungdomselgen ble stående og vekselvis glo på oss og gnafse eng. Litt tøffere enn sin far. Etter en ganske lang stund kom pappa og mamma-elgene ut igjen, sammen med enda en elg. En fin elg-stund, 4 km fra Saltstraumen, klokka ti på kvelden.

Det var på tide med en skikkelig elg-opplevelse nå. Tatt i betraktning antall elg-skilt vi har passert i forhold til det faktiske antall elg vi har sett og antall timer på landeveien, så vil jeg hevde at elgskiltingen i dette landet er sterkt overdrevet. Man kan få inntrykk av at det nærmest tyter elg ut av skogen. Det gjør det ikke.

Vi møtte også nok et syklende par som får turen vår til å se puslete ut. Spanjoler denne gangen, de hadde syklet et år rundt om i verden. Nå er de på vei hjem til Madrid, fra Nordkapp.

Døgnrytmen vår er i ferd med å tulle seg til. Klokka er 23, og Eivind har akkurat begynt å lage middag. Men det passer fint i dag, for straumen er på sitt sterkeste 00:45 i natt, og det må vi jo ut og se!


Dag 32: 82 km fra Reipå til Saltstraumen, i ganske kupert terreng og 9 grader k-k-kaldt oppholdsvær. Gj.snittsfart: 13,5 km/t.

Distanse tilbakelagt: 1869 km.

- Posted using BlogPress from my iPhone


Location:Saltstraumen

1 kommentar:

  1. Ja her har man jo faktisk vært. Artig å følge dere opp langs vårt langstrakte. Hadde det ikke vært for alle de dere møter som er ute på lengre turer, kunne det fort ha vanket en medalje :-) Målet begynner så smått å nærme seg. Kjør på!

    SvarSlett