torsdag 23. juni 2011

Polarsnirkel

Først må jeg få rette en takk til Hilde som bestilte oppholdsvær til oss idag. Kjekt å være i familie med folk som har direkte kontakt inn i departementene.

Dernest kunne jeg ha sagt at idag kryssa vi Polarsirkelen og det var helt fantastisk og magisk, men det var det jo ikke. Jeg merka faktisk ingenting annet enn en utydelig annonsering på en litt skurrende høyttaler på ferga mellom Kilboghamn og Jektvika.

Men jeg kan si at til å være en turistvei der man ønsker å "satse på sykkelturister", så er Kystriksveien (Rv17) forbausende dårlig tilrettelagt for sykkelturister.

Et eksempel: fergetidene. Et antall tunneler er forbudt for syklister på Rv17, og vi må ofte ta ferge for å unngå dem, noe som i seg selv forsåvidt er ganske hyggelig. Men når ferga går bare tre/fire ganger i løpet av dagen, kan ventetida bli lang. Idag sto vi opp kl 0630 for å ta ferge kl 0830, for neste gikk 1430.





Etter første ferge sykler vi 27 km til Ågskardet, neste fergeleie. Halvannen time å vente. Ankomst Forøy, og vi sykler 30 km til Vassdalsvik, misser ferga kl 16 og må vente 4 1/2 time på neste, som tar oss til Ørnes.

Men nå er det riktignok ikke det verste man kan gjøre, å vente på ei ferge i noen timer på Helgelandskysten, med en kald pils i handa, kjøpt på den lokale Joker, og solgløtt, mens man lytter til bølgeskvulp og kikker på røykstrimene som stiger mot himmelen fra St.Hansbålene langs fjorden.

Dagens dyr: Nysgjerrig liten rev, med sorte sokker og hvit haletipp.

Dag 31: 74 km til Reipå via Kilboghamn, Ågskardet og Vassdalvik i pent vær, lite vind og 10 grader. Snittfart: 13,5 km/t

Distanse tilbakelagt: 1787 km

- Oppdatert via min Nokia NMT450

Location:Rv17,Reipå,Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar