fredag 8. juli 2011

45 dager nord

1 brudepar. 45 dager. 2451 km. Veldig mange campinghytter. 2 teltovernattinger. 2 punkteringer. Mange ferger og en god del sveler og vafler. Mange oppoverbakker og nedoverbakker. 3 fjelloverganger. Hvor mange høydemeter tilsammen skulle jeg gjerne visst. 400 flate lemen, og svært mye sau. 3 spermasetthval. 1 ørret, 2 sei og 3 torsk. Og 3 gode venner.

Bryllupsreisen vår ender her i Tromsø. Det er med delte følelser vi avslutter her. Det er bare 55 mil igjen til Nordkapp. Det ville vært enkelt å sykle dit, vi er i toppform. Men veien var det viktigste målet vårt, og klart råd fra overlegen på Ullevål gjør valget lett - jeg bør hvile i nesten en uke før vi kan sykle videre. Da rekker vi ikke Nordkapp denne gangen. Den lille passasjeren vår er viktigst.

Det at det er meldt ned til 7 grader og kontinuerlig regn nordover så langt værvarslet strekker seg, og at vi sannsynligvis måtte ha sovet i telt en del - det har absolutt ingenting med beslutningen å gjøre...

Vi er likevel fornøyde. Vi har sykla 2451 km, med våre egne fire ben, og vi valgte ikke den enkleste ruta. Dessuten, E6 til Nordkapp er 2540 km. Så hadde vi sykla den veien, som mange gjør, så hadde vi mangla bare to dagsetapper for å nå Nordkapp. Nemlig.

Vi kan si at vi har sett mye av Norge nå. Og som en turist uttalte til en avis nylig - "Norge er mye trær og mye vann". Signerer den! Men innimellom alle trærne og vannet, som i stor grad har kommet ovenfra, så har det også vært noen spektakulære naturopplevelser. Høydepunktene var Hardanger, Sognefjorden, Lofoten, Andøy og Senja.

Ikveld flyr vi tilbake til Oslo. Jeg gleder meg veldig til å få kjenne litt sommer-lignende temperaturer på kroppen! Takk til dere som har sendt oss hilsner på bloggen underveis, det har vært kjempehyggelig. Håper vi sees snart!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Tromsø

5 kommentarer:

  1. Man hører på overleger! Gratulerer med å ha syklet så langt. Lenger enn vi noen gang vil sykle, det er det ingen tvil om. Håper vi sees snart. Kanskje en middag på Kløfta på fredag? Hilde og Knut

    SvarSlett
  2. Gratulerer med en fantastisk prestasjon og takk for en underholdende og morsom blogg! Det har vært en fornøyelse å åpne mailen hver dag og drømme seg bort i eventyrene deres før man igjen dukket ned i jobbhverdagen. Ha en fortsatt kjempefin sommer og bryllupsferie (for dere har vel noen uker igjen før dere begynner på jobb igjen?). Sommerhilsen fra Pia

    SvarSlett
  3. Gratulerer med flott gjennomført reise! Takk for besøk hjemme på Skage, for deilig middag, dessert og for hyggelig selskap. Ønsker dere en fortsatt finfin sommer og håper vi sees snart igjen ;)

    Store klæmma fra Christian

    SvarSlett
  4. Takk og takk og takk :-D. Fortsatt god sommer til dere alle!
    Hilde & Knut - vi kommer gjerne på middag på fredag! Vi sees.
    Klem

    SvarSlett
  5. Kjære Berit og Eivind! Gratulerer så masse med vel gjennomført tur! Vi er så imponert - synes også dere har tatt riktig beslutning med å reise hjem nå. Som dere selv sier - det er viktigere ting i livet enn sykling. Nå kan dere være stolte over gjennomføringen av turen. Takk for fin blogg - det har vært kjempegøy å følge dere på turen. Godt alt har gått så bra. Masse hilsener fra Sissel og John Roger i
    Tønsberg (ps JR reiser til Frankrike 12. juli for å følge 5 etapper på Tour'en - med egen sykkel - han skal sykle etappene.)

    SvarSlett