tirsdag 5. juli 2011

Artijuli

Igjen våkner vi til strålende sol. Det er kaldt, bare ni grader, og med frisk bris på toppen må vi likevel kle oss godt når vi tar farvel med det artigste huset jeg har vært i siden jeg vanka på Studentersamfundet i Trondheim.

Siden vi besøkte Kråkeslottet i juli, var vi så heldige at vi fikk med oss kunstfestivalen Artijuli - med kunstinstallasjoner, live jazz, og flere foto- og grafikk-utstillinger. Visste du at det på slutten av 30-tallet ble importert rundt 30 pingviner fra sørpolen til Norge, i et forsøk på å få på plass to pingvinkolonier her - en på Røst og en i Finnmark? VG-fotograf Kristian Helgesen kom over negativer av foto fra sin oldefar - der folk fra Røst poserte med kongepingviner. Dette pirret nysgjerringheten hans og resulterte i bildeserien "Pingvinene på Røst". En nesten utrolig historie!

"De syklende syklisters" musikalske innslag ble forøvrig så godt tatt imot hos Artijulis arrangører, at de like gjerne ble booket inn for å synge (eller var det sykle?) på åpningsseremonien av samme festival neste år...


Dag 43: 54 km i mer kupert landskap, i delvis skyet og motvind. Snittfart: 14,5 km/t.

Distanse tilbakelagt: 2391 km

- Oppdatert via min iFon

Location:Prestvikvegen,,Norge

1 kommentar:

  1. Så gøy! Kanskje vi kommer på neste års åpning av artijuli vi også, da. Hilde og Knut

    SvarSlett